Mail service probleem opgelost

De mail service plug-in voor WordPress was gisteren om de een of andere reden niet beschikbaar. Ik gebruik hiervoor het Google account ooshoes.schmeits@gmail.com. Ik vermoed dat het te maken had met in redelijk korte tijd nogal wat mailtjes naar mijn andere account sturen. Vorige week op een dag binnen vijf minuten meer dan veertig mailtjes. Wordt door Google gezien als “spammen”. Dat deed ik (nu uitgezet…) om een beetje zicht te houden op aanvallen op de admin-login pagina. De admin-login pagina van een WordPress site is namelijk redelijk makkelijk te raden. Google maar even. Die pagina had ik al anders genoemd om het de “bots” (robots) niet te gemakkelijk te maken. Helaas lukt het de (bad) bots op de een of andere manier nog steeds om af en toe bij de login pagina te komen. Mij niet helemaal duidelijk. Uiteraard staat op onze accounts een behoorlijk complex wachtwoord. Als iemand (meestal een bot) meer dan twee keer vanaf een bepaald IP-adres probeert in te loggen met een fout wachtwoord, dan wordt dit IP-adres voor een jaar geblokkeerd. Bij ieder blokkade stuurde ik mezelf een e-mail. En als dat dus heel vaak gebeurt binnen korte tijd, dan kan dat door Google gezien worden als spammen. Het is maar een theorie.

Om een lang verhaal kort te maken. Gisteren publiceerde ik mijn “Moestuin perikelen” bericht en ging er geen mail uit naar de mensen die ik in mijn mailing lijst heb staan. Inmiddels heb ik de service weer draaiende en krijgen alle mensen in de lijst weer een berichtje als ik iets publiceer. Bij deze dus ook gelijk voor mijn vorige artikel.