De nieuwe tijd

Er is voor mij nu een tijdperk afgesloten. Ik kan me nu helemaal wijden aan klussen bij en aan het huis en de stadslandbouw. En dat laatste is nodig ook, de natuur wacht niet. Het (on)kruid schiet omhoog, het gras moet gemaaid, aardappels, courgettes, pompoenen, augurken, bonen, het groeit maar door.

Wat klussen betreft moet de elektriciteit voor buiten en de schuur nog worden aangesloten. De keuken is ook nog niet helemaal af. We hebben nog tegeltjes nodig op de keuken achterwand.

Afgelopen zondag, 16 augustus, noodweer gehad. Een windhoos heeft in Oosterwold huis gehouden. Wij zaten daar gelukkig een beetje aan de rand. Aan de Vogelweg knapten eiken als luciferhoutjes. Ook aan het Houtsnippad bij ons achter zijn er twee afgeknakt. Een tinyhouse in aanbouw van de buren verderop werd door de wind gegrepen en midden op de straat neergekwakt.

Foto: Gerard Jan Hellinga.

Bij ons gelukkig niet al te veel schade. Het huis en de schuur hebben het goed doorstaan. Alleen in de tuin wat schade. De zonnebloemen hebben het moeten bekopen. De compostbak werd weggeblazen. Dit was vóór het noodweer, de hoogste zonnebloem was 2.90 m.

Even ter vergelijking. Gelukkg zijn ze me nog goed gezind.
Een weekje later. Nog wat hoger en meer bloemen open.

Bovenstaande foto’s had ik al eerder genomen en het artikel was ik al aan begonnen, maar nog niet afgemaakt. En toen kwam de storm:

Het is niet anders, ook stormen horen erbij. We moeten er alleen beter op voorbereid zijn.