Michelle

Vandaag de eerste oogst van mijn late aardappels. Eind april zijn ze de grond in gegaan. Na 135 dagen dus. Michelle heten ze. Volgens de zaadhandel:  een kruising tussen Agria en SM 92-26-08. Voor wat het waard is. Dikke Michelle zou je haast zeggen, de zwaarste, bijna 500 gram. Totaal 2070 gram aardappels van de eerste plant.

Michelle, oogst van één plant.

Vanavond eten we aardappelen dus, gebakken, dat wel. Met sperzieboontjes uit eigen tuin. En vis. Die hebben we niet uit eigen tuin.

  • Aardappels in blokjes, vier minuutjes voorgekookt en dan gebakken.
  • Sperzieboontjes, tien minuten gekookt. Met wat roomboter en nootmuskaat.
  • Vis uit de oven: kabeljauw filets, goed afdrogen, besprenkelen met citroen. Peper en zout. In een ovenschaal. Daarover creme fraiche of andere verse kaas uitstrijken. Plakjes tomaat erop met takjes verse tijm. Als laatste geraspte kaas erover. Vijfentwintig minuten in de oven, onder- en bovenwarmte, 220 graden Celsius.

Heerlijk!

Verder doen de pompoenen, uien en wortelen het ook prima.

Flespompoen, Waltham Butternut.
Meer flespompoenen.
Hokkaido pompoenen, ook wel Uchiki Kuri of Japanse pompoenen genoemd.
Links mijn pompoenveldje, daarnaast om en om uien en wortelen.