Project Tunnelkas

Regenweer en dus even niet in de tuin bezig. Het werd trouwens tijd. Droogte lag op de loer. Tot nu toe, 19:30 uur, al meer dan 20 millimeter gehad. Dat betekent voor ons lapje grond van een kleine achtienhonderd m² een zesendertig m³ water. Goed dat we een ruime waterberging hebben hiervoor.

Tijd voor een nieuw bericht. De tunnelkas, die hadden we dus nog liggen in de schuur. Eind vorig jaar gekocht. Drie bij zes meter, twee meter hoog. Van Royal Well. Maar eerst moest de winterrogge nog gemaaid en onder gefreesd worden. Weer een flinke klus.

Samen met Liesbeth het frame in elkaar gezet. Gelijk op de goede plek. Dat was in mijn eentje toch wat te lastig. Een hele summiere beschrijving erbij, helaas. Uiteindelijk bleken een aantal verbindingen niet goed in elkaar gezet. Na dat verholpen te hebben, stond het frame er. En al redelijk stevig op de ondergrond.
In het midden een pad van een halve meter breed afgepaald. Rondom ongeveer 10 centimeter grond afgegraven. Hier komt zwarte aarde voor in de plaats. Zie hieronder het beeldverhaal.